5 مشکل آموزش مجازی و راه حل غلبه بر آن ها
راه های غلبه بر 5 مشکل آموزش مجازی
5 مشکل آموزش مجازی و راه حل غلبه بر آن ها
بدون شک هیچ چیزی در این دنیا کامل و عاری از مشکل نیست. آموزش مجازی با تمام مزایا و امکانات فوق العاده ای که در اختیار ما می گذارد، گاهی دارای مشکلاتی نیز می باشد. به خصوص در کشور ما که عمر این سیستم نوین آموزشی چندان زیاد نیست و شاید از دوران کرونا به صورت جدی پتانسیل آن کشف شد. با این حال هر مشکلی راه حلی دارد و می توان به سادگی و با ارائه راهکارهای کارشناسی بر آن ها غلبه کرد. ما در وبلاگ تهران سرور قصد داریم ۵ تا از عمده ترین مشکلات آموزش مجازی در ایران را به شما معرفی کنیم. اما راه حل هایی برای غلبه بر این مشکلات نیز ارائه خواهیم کرد. پس با تهران سرور همراه باشید.
1- دانش آموزان انگیزه تحصیل در آموزش مجازی را ندارند
یکی از بیشترین مواردی که به ما گزارش می شود، انگیزه پایین دانش آموزان در یادگیری دروس به صورت مجازی است. در حقیقت عدم ارتباط فیزیکی دانش آموزان با یکدیگر و معلم، باعث کاهش صمیمیت و گرمی محیط تحصیل می شود. اما یک معلم خوب با ارائه راهکارهایی باید بتواند سطح انگیزه دانش آموزان خود را افزایش دهد. به عنوان مثال کلاس را به صورت تصویری برگزار کنید تا ارتباط ویدیویی بین کلاس برقرار شود. همچنین با ارائه بازی های مختلف یا به به اصطلاح گیمیفیکیشن به خصوص برای دانش آموزان دبستانی می توانید انگیزه آن ها را بهبود بخشید.
2- عدم توجه و تمرکز دانش آموزان به درس
مشکل دیگری که بسیاری از خانواده ها به آن اشاره کرده اند، عدم توجه و تمرکز دانش آموزان به دروس است. در حقیقت از آن جایی که ابزارهای برگزاری کلاس مجازی می توانند ابزاری برای تفریح و گشت و گذار در اینترنت به شمار روند. همین مسئله برخی از دانش آموزان را وسوسه می کند تا به جای توجه به درس به تفریح و بازیگوشی بپردازند. از این رو بهتر است تایم کلاس های خود را کاهش دهید. برای مثال اگر کلاس شما ۱ ساعت زمان می برد، آن را به دو تا نیم ساعت یا چهار تا یک ربع تقسیم کنید. با این کار مدت زمان درس کوتاه می شود و دانش آموز رغبت بیشتری برای توجه به درس به خرج می دهد.
3- مدت زمان کوتاه برای تحویل تکالیف
متاسفانه برخی از معلم ها، درک اشتباهی از آموزش مجازی دارند. در واقع آن ها گمان می کنند چون دانش آموز در خانه به تحصیل می پردازد، باید تکالیف را بلافاصله بعد از مطرح شدن در کلاس تحویل دهد. به عبارت دیگر یک فشار زمانی به دانش آموزان وارد می شود. این مسئله دانش آموز را از تحصیل در این محیط ناامید می کند. از این رو باید به آن ها فرصت زمانی مناسب برای حل تکالیف و فراگیری دروس را بدهید. نباید توقع داشته باشید که مطالب را به سرعت به شما تحویل دهند چرا که در این مورد آموزش حضوری تفاوتی با آموزش آنلاین ندارد!
4- محدودیت های زیر ساختی شبکه در ایران
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، کلاس مجازی و به طور کلی این شیوه نوین آموزشی در ایران عمر زیادی ندارد. به همین دلیل ابزار و زیر ساخت های مناسبی برای آن تعبیه نشده است. از اینترنت ضعیف گرفته تا پلتفرم های آموزش آنلاین که با شتابزدگی به وجود آمدند. با این حال باید سعی کرد از بهترین ابزار و زیرساخت های موجود استفاده کرد و با همین محدودیت ها نیز کلاس را به شیوه مناسبی برگزار کرد.
5- عدم آموزش به معلمان و دانش آموزان در خصوص کلاس مجازی
بگذارید بهتر بگویم. متاسفانه دانش آموزان و بسیاری از معلمان ما درک درستی از آموزش مجازی و کلاس آنلاین ندارند. برخی از آن ها کار با ابزارها و نرم افزارهای مربوطه را بلد نیستند و در ساده ترین مسائل به مشکل می خورند. همین مسئله باعث دلزدگی آن ها از این شیوه نوین آموزشی می شود. پس به جای تقویت خودشان این روش را به باد انتقاد می گیرند. اما بهتر است در خصوص این روش آینده نگرانه، آموزش هایی داده شود. در حقیقت افراد باید به درک صحیحی از این شیوه برسند و آموزش های لازم در خصوص چگونگی کارکرد آن را بفهمند. تمام این ها باعث بهبود عملکرد در آموزش مجازی می شود.
جمع بندی
همانطور که گفتیم هر مشکلی راه حلی دارد و به سادگی می توان با کمی خلاقیت مشکلات را حل کرد. در صورتی که قصد خرید کلاس مجازی را دارید نیز می توانید از طریق تهران سرور اقدام به خرید نمایید. همچنین برای دیدن ویدیوهای آموزشی می توانید به کانال آپارات تهران سرور مراجعه نمایید.